ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόρος και τρόμος
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υφ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης υπέγραψε>>>
την εφιαλτική απόφαση που βάσει την Ελλάδα στις τρομοκρατικές τακτικές ελέγχου που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ".
ΕΘΝΟΣ: Ο νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, που θα ισχύσει από το 2014, θα περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις. Το ύψος του θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, τη θέση και την οικοδομησιμότητά του. Μειωμένοι συντελεστές θα ισχύσουν για τις καλλιέργειες με ανώτατο όριο τα 20 στρέμματα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιορείτης Γέροντας: «Ερχεται κάτι πολύ κακό το 2013»!!!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα τελευταία δραματικά γεγονότα στη Συρία φέρνουν για την ανθρωπότητα τον κίνδυνο ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Συρία απειλείται να γνωρίσει την άμεση επίθεση από δύο μέτωπα, από βορρά και νότο, δηλαδή ταυτόχρονα από Τουρκία και Ισραήλ. Κάτι τέτοιο όμως τινάζει στον αέρα εντελώς τις επί χρόνια ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που είναι από τις πιο ευαίσθητες ζώνες παγκοσμίως".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στα δίχτυα της εφορίας καταθέσεις, δάνεια, δαπάνες
Η εφημερίδα γράφει ότι "θα διασταυρώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία με τα δηλωθέντα εισοδήματα και εφόσον προκύπτουν διαφορές θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι. Οι πρώτοι που θα ελεγχθούν θα είναι 460.000 επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν δηλώσει ποσά κάτω από το αφορολόγητο όριο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπετον ΟΛΜΕ κατά επιστράτευσης
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά οι καθηγητές υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μαζική ήταν επίσης η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των 86 ΕΛΜΕ. Παρά το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ είχε βάλει ως ελάχιστον όριο συμμετοχής το 30% των μελών σε κάθε ΕΛΜΕ, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε όλη τη χώρα. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι από τους προέδρους των ΕΛΜΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το δ.σ. της ΟΛΜΕ ξεκίνησε χθες συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων".
ΕΣΤΙΑ: Ο θαυμαστής του Λένιν
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν έτει 2013 και ενώ η Ελλάς προσπαθεί να ξανασταθή στα πόδια της μετά τα ερείπια που άφησε πίσω της μια 30ετία σοσιαλκρατισμού, ο αρχηγός του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που υπό την θεσμική ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως εκλήθη να μιλήση στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ), θεώρησε σκόπιμο να κάνη αναφορά στον Λένιν!".
Η ΑΥΓΗ: Μάθημα Αγώνα και Δημοκρατίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών σε όλη τη χώρα έδωσαν χθες ένα μάθημα αγώνα, δημοκρατίας και ευθύνης συμμετέχοντας στις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις του κλάδου μεταπολιτευτικά -σε κάποιες περιπτώσεις η συμμετοχή άγγιξε το 90%- όπου ψήφισαν δυναμικά υπέρ της απεργίας στις εξετάσεις".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στον Τύπο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στον Τύπο. Εκατοντάδες επαρχιακές εφημερίδες, αλλά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, είναι έτοιμες να αναστείλουν την έκδοσή τους μετά την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών των επιχειρήσεων και χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εργασία".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Χ=Απεργία 90%
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«καθαρή εντολή» για απεργία έδωσαν χθες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στη συνδικαλιστική ηγεσία τους, υπερψηφίζοντας με συντριπτικά ποσοστά -σε ορισμένες περιπτώσεις παμψηφεί- την πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία μεθαύριο Παρασκευή, πενθήμερη την ερχόμενη εβδομάδα και νέο κύκλο συνελεύσεων".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Εδωσαν την πυρόσβεση σε πτωχευμένη εταιρεία
Η εφημερίδα γράφει "με μια διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επεκτάθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η σύμβαση με τη Skylink, ακόμη και με πρόνοια προπληρωμής της, με τη διαφορά όμως ότι η εταιρεία αυτή είχε ήδη πτωχεύσει".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αμερικανικό μοντέλο εντοπισμού φοροφυγάδων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το μοντέλο ελέγχων της ιδιαίτερα αποτελεσματικής αμερικανικής υπηρεσίας φορολογικών εσόδων (IRS) θα εφαρμόζει στο εξής και η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το πραγματικό εισόδημα των ελεγχόμενων φορολογουμένων και να εντοπίζει περιπτώσεις φοροδιαφυγής".
Η ΝΙΚΗ: Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οδηγός για όλες τις σχολές
Η εφημερίδα γράφει ότι "αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και η αγωνία των υποψήφιων φοιτητών κορυφώνεται. Μετά την επιστράτευση και το τέλος της απεργίας η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ, το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί που πρέπει να είναι στις εξετάσεις. Επισήμως οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας".
Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοί γλιτώνουν το χαράτσι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλονται κατά περίπτωση απ΄όσους απαλλάσσονται από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σύμβαση σφαγής μισθών υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "«Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» νομιμοποίησης και αποδοχής των αντεργατικών ανατροπών, επικυρώνοντας τη σφαγή των μισθών, υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΤΕ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον ΣΕΒ που δεν υπέγραψε, να προβάλλει τις δικές του αντεργατικές απαιτήσεις".
ΤΑ ΝΕΑ: Ποιες δαπάνες μας «προδίδουν»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κοστούμι φόρου θα ράβει η Εφορία σε όλους τους φορολογουμένους με βάση τις δαπάνες τους. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που περιγράφει τις δαπάνες που θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος και ποιες κατηγορίες φορολογουμένων θα ελεγχθούν με τον νέο τρόπο".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χαράτσι ανά στρέμμα και στα αγροτεμάχια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Φορολογία 12 ευρώ ανά στρέμμα στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μεσοσταθμική τιμή 12 ευρώ ανά στρέμμα θα γίνει η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, των αγρών, των βοσκοτόπων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και με βάση την επιφάνεια κι όχι την αντικειμενική αξία. Στην απόφαση αυτή φαίνεται να καταλήγει η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, που συνεδρίασε χθες".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τεκμήρια οι καταθέσεις, οι δαπάνες και τα ακίνητα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το αμερικανικο μοντέλο για τη διενέργεια τακτικών ελέγχων σε όλους τους φορολογουμένους υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να αποκαλύψει και να φορολογήσει εισοδήματα που μέχρι σήμερα παραμένουν «κρυφά». Η εφορία θα προσδιορίζει το πραγματικό εισόδημα, με βάση τα έσοδα, τα έξοδα, τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και τις καταθέσεις κάθε φορολογουμένου".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πώς θα πραγματοποιηθούν οι νέας γενιάς φοροέλεγχοι
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τους φοροελέγχους «επόμενης γενιάς» ξεκινούν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης με στόχο το μαύρο χρήμα και τον παράνομο πλουτισμό. Οι φοροελεγκτές πλέον θα προσδιορίζουν το εισόδημα των ελεγχομένων με βάση τη ρευστότητά τους, το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων, τις επενδύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει με την καταβολή μετρητών για αγορά περιουσιακών στοιχείων (κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής κ.α.), δαπάνες με πιστωτικές κάρτες και δίδακτρα σχολείων".
ΚΕΡΔΟΣ: Ο Fitch αναβάθμισε σε Β- το αξιόχρεο της Ελλάδας
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ξένοι είχαν προεξοφλήσει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, έστω κι αν είναι φειδωλή. Μένει να αποτιμηθεί και από τις επενδυτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες των Ελλήνων. Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, αμέσως μετά την ανακοίνωση του οίκου Fitch ότι αναβαθμίζει κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα".

Πηγή: ΑΜΠΕ