fotiou_protovoulia_20130526_01.jpeg

Oμάδα εργασίας φορέων της πόλης, που εμπλέκονται στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη υπό την “ομπρέλα” του κεντρικού δήμου. …»

 

Αυτό αποφασίστηκε, χθες, κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα “Κοινωνική πολιτική: Δράσεις, συνέργειες, δίκτυα για την κοινωνική συνοχή”, την οποία οργάνωσε η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” (του Γιάννη Μπουτάρη).

Αντικείμενο της ομάδας εργασίας θα είναι η πλήρης καταγραφή των δομών που προσφέρουν και λαμβάνουν υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, η αποτύπωση των διαφόρων κατηγοριών και των αναγκών των ωφελουμένων χρηστών, η επιλογή των προτεραιοτήτων και η ανίχνευση των δυνατοτήτων προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Στόχος της ομάδας είναι η βελτιστοποίηση της παροχής κοινωνικής προστασίας μέσω της ισότιμης συνεργασίας και της δικτύωσης των σχετικών φορέων.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καταφέρθηκε κατά όσων κωλυσιεργούν και δεν βοηθούν, όπως υποχρεούνται, τους δήμους να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες και τόνισε ότι, θα προχωρήσει σε ρήξη με όλους αυτούς, όποιοι κι αν είναι, καταγγέλλοντάς τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς της πόλης, δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας Μπουτάρη(Έλλη Χρυσίδου, Καλυψώ Γούλα, Αντώνης Καρούμπης, Μαρία Πασχαλίδου, Κυβέλη Ρουμελιώτη, Άννα Αγγελίδου, Λάζαρος Ζαχαριαδης, Μαίρη Ακριτίδου), διαμερισματικοί σύμβουλοι(Αγγελική Τριανταφυλλιδου –από το Γ’ΔΔ- Ελένη Χοντολίδου και Ελένη Δουβλετη –από το Α’ΔΔ), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” Χρήστος Μάτης και ΜΚΟ.