nosokomeio_axepa_01Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν, σήμερα, στη 1 μ.μ., οι γιατροί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αντιδρούν στις μηνυτήριες αναφορές της διοίκησης για τις κινητοποιήσεις ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) στη διάρκεια εφημεριών. …»

 

«Επτά μήνες απλήρωτοι οι γιατροί και ο διοικητής του νοσοκομείου αντί να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους κάνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η κατάσταση έχει ξεφύγει» είπε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» το μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Στρατής Πλωμαρίτης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν γίνεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά εισαγγελική έρευνα, μετά από την έγγραφη καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει προκλητική και απαράδεκτη την ενέργεια του διοικητή του ΑΧΕΠΑ και καλεί τους γιατρούς να συγκεντρωθούν σήμερα στο γραφείο του για παράσταση διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί καμία προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.