nefos_thessaloniki_03«Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στους δυο κόμβους της Περιφερειακής, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, θα επιλυθούν και προβλήματα όπως αυτά που προκλήθηκαν από τη νεροποντή, την περασμένη Κυριακή -στη Σταυρούπολη». »»»

Αυτό τόνιζε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Πάρις Σαββαϊδης, ο οποίος μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100.

Όπως είπε, στο πλαίσιο των έργων θα γίνει βελτίωση του αποχετευτικού συστήματος των ομβρίων, σε ένα μεγάλο κομμάτι της περιφερειακής οδού, η οποία αναβαθμίζεται με τους –υπό κατασκευήν- κόμβους.

Ο κ. Σαββαϊδης αποκάλυψε πως, στις 30 Απριλίου, δημοπρατήθηκαν και οι κόμβοι της εσωτερικής περιφερειακής ως τη Λαχαναγορά και η διαδικασία κατέληξε σε ανάδοχο.

Επίσης, παραλήφθηκε, ήδη, «κινητό εργαστήριο μετρήσεων της ρύπανσης και των συγκεντρώσεων σωματιδίων, το οποίο θα χρησιμοποιείται τόσο στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, όσο και κατά μήκος της Εγνατίας Οδού». Πρόκειται για ένα φορτηγάκι, το οποίο αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος e-highways, το οποίο είναι ένα κινητό εργασήρίο μέτρησης της αέριας ρύπανσης και της στάθμης θορύβου. Θα κάνει μετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα χρησιμοποιούνται στη βελτίωση της περιφερειακής οδού.