dimotiko_simboulio_05Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η απόφαση για στήριξη του εκδοτικού συγκροτήματος της εφημερίδας «Μακεδονία» να υλοποιήσει επενδυτικού προγράμματος, που θα αναγεννήσει την κυκλοφορία του εντύπου. …»

Στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστησαν ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης της εφημερίδας, Θ. Μάτσικας και η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, Μαρούλα Πλήκα που εξέθεσαν στο σώμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και, κατ’ επέκταση, οι δημοσιογράφοι.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε ως ντροπή για τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι «είμαστε δήθεν συμπρωτεύουσα και τελικά έχουμε δυο εφημερίδες, που δεν έχουμε». Ζήτησε την έκδοση από το δημοτικό συμβούλιο, μιας απόφασης - καταπέλτη, όπως την χαρακτήρισε.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κ. Γκιουλέκας, εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και ζήτησε να μην χάσουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι. Ζήτησε "να μην χάσει η Βόρεια Ελλάδα μια από τις ελάχιστες δημοσιογραφικές φωνές που διαθέτει".

Ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη-Ανοικτή Πόλη”, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, θεώρησε στην ομιλία του "ανησυχητικό για την πόλη ότι ενώ αυξάνονται τα τραπεζοκαθίσματα παραμένουν ελάχιστα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης".

Ανεξάρτητα Μέσα, που θα προωθούν αξιόπιστα την είδηση, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης.

Ο Γιάννης Δελλής, επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" ξεκαθάρισε ότι "θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις οποιονδήποτε αγώνα επιλέξουν οι δημοσιογράφοι της "Μακεδονίας", αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική ότι θα ψηφίσουμε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης από τη στιγμή που διαφωνούμε".

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος κάλεσε το υπουργείο Ανάπτυξης να εγκρίνει το πρόγραμμα.