Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 14 Μαΐου, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα. >>>


Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης των εισαγγελέων για απόρριψη των ενστάσεων των κατηγορουμένων.

Στην τοποθέτησή της η πολιτική αγωγή ανέφερε ότι το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να παρίσταται σε ανάλογες δίκες. Όπως είπαν, οι αποφάσεις που θα εκδώσει το δικαστήριο «θα είναι νομολογιακές καθώς ακολουθούν και άλλες δίκες που αφορούν το υπουργείο Άμυνας. Το Δημόσιο θα είναι παρόν σε όλες τις αίθουσες ποινικών και αστικών δικαστηρίων για να διεκδικήσει αποζημιώσεις».

Με την επανάληψη της διαδικασίας, το πρωί της 14ης Μαΐου, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων.

Τι είπε στους δημοσιογράφους

Αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας άφησε σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, εκδήλωσε την πρόθεσή του να μιλήσει «για όλα». Όπως ανέφερε: 

«Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους. Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή ποιο είναι; Έφεραν μία συγκεκριμένη σύμβαση. Η σύμβαση για τον Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εδώ και πολύ καιρό κάνουν όλοι γύρω- γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δικιά μου είτε για ξέπλυμα είτε ξέρω γω τι. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης που ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα. Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».