agxos-ergasiasΠώς μπορούμε να διαχειριστούμε το στρες; Τι συμβαίνει ορμονικά στο σώμα μας σε περιόδους στρες; Μπορεί η διατροφή και η σωματική άσκηση να το περιορίσουν; Απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει η »»»

ημερίδα ενημέρωσης  με θέμα «Το Στρες στη ζωή μας» που διοργανώνει η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου στις 5:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Στόχος της ημερίδας είναι να συμβάλει στη συμβουλευτική υποστήριξη ενηλίκων και μαθητών - ενόψει μάλιστα των επικείμενων εξετάσεων - σχετικά  με τους τρόπους διαχείρισης του στρες, με την ανάδειξη των δύο βασικών παραμέτρων καταπολέμησής του: την άσκηση και την υγιεινή διατροφή.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια κ. Ευφροσύνη Μήτσιου θα αναφερθεί στις περιστάσεις που ενισχύουν το στρες και στην κρίση πανικού, ενώ η Διαιτολόγος  - Διατροφολόγος κ. Στέλλα Σαρηπαναγιώτου θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα στη διατροφική πυραμίδα και θα παρουσιάσει το ενδεδειγμένο μοντέλο διατροφής των εφήβων κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της άσκησης (τι, πότε, πόση) θα δώσει ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Θεοδωρής Σημάδης, αναδεικνύοντας τον τρόπο που επιδρά η άσκηση στην καταπολέμησή του στρες ενώ θα προτείνει βιωματικές ασκήσεις.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.