sxolika_vivlia_01Με τα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας συνεχίζονται τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για περίπου 100.000 υποψηφίους. …»

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα θέματα της Βιολογίας ήταν βατά, ενώ των Μαθηματικών ήταν πολλά και ιδιαιτέρως δύσκολα, ενώ για καλά διαβασμένους ήταν τα θέματα της Ιστορίας και της Φυσικής.

Όπως δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο μαθηματικός Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, «τα τελευταία δέκα χρόνια δεν υπήρξαν ίδιας ποιότητας και ποσότητας θέματα. Ήταν τα πιο δύσκολα και απαιτητικά θέματα που μπήκαν ποτέ στις πανελλαδικές εξετάσεις». Εξήγησε ότι τα θέματα ήταν «ταυτόχρονα πολλά και απαιτητικά. Και μόνον η ανάγνωσή τους προκαλούσε σοκ στους μαθητές, από τον όγκο των απαιτήσεων», υπογράμμισε.

Για τα θέματα της Φυσικής είπε ότι ούτε την ποσότητα, ούτε την ποιότητα των θεμάτων των μαθηματικών είχαν. «Όσο δύσκολα και απαιτητικά κι αν είναι τα θέματα της φυσικής, σε αυτά εξετάζεται πολύ μικρότερος αριθμός υποψηφίων, που περιμένουν δύσκολα θέματα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι, πέρσι, στη Φυσική εξετάστηκαν μόλις 700 υποψήφιοι πανελλαδικά.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι με τα θέματα των μαθηματικών διαμορφώνεται, πλέον, ένα τοπίο, καθώς όσοι έγραψαν καλά προπορεύονται, αλλά «είμαστε στην αρχή του… πρωταθλήματος», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.