ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ομηροι 33.888 απόστρατοι
Η εφημερίδα γράφει ότι "ομηροι της αδυναμίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εκτελέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που το ίδιο έχει εκδώσει βρίσκονται σύμφωνα>>>
με υπολογισμούς 33.888 συνταξιούχοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας αναπροσαρμογή των συντάξεών τους".
ΕΘΝΟΣ: Ωρα κρίσης για 200.000 υπαλλήλους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλειδί για την επιλογή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον επόμενο μήνα αποτελούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των οργανισμών. Μέχρι τις 3 Ιουνίου θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και ο κατάλογος με τους καταργούμενους φορείς".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιορείτης Γέροντας: «Αγνωση δύναμη θα σώσει τον Ελληνισμό»
Η εφημερίδα αναφέρει "«Οι προδότες πολιτικοί θα κάνουν ένα μεγάλο κακό και τότε θα προσπαθήσουν να φύγουν»! «Πόλεμο, πείνα και δυστυχία σας υπόσχομαι παιδιά μου»!... «Θα επιχειρήσουν να καταστρέψουν τον Ελληνισμό, αλλά... τότε θα παρέμβει η Αγνωστη Δύναμη»..."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αλλάξτε το νόμο για τις απολύσεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγές στο νόμο 1387/83 για τα όρια των ομαδικών απολύσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση με «συνταγή» από την τρόικα και ήδη το υπουργείο Εργασίας μελετά το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αναζητώντας τη χρυσή τομή για την άρση των περιορισμών, που αν και μέχρι τώρα τις απαγορεύουν στην πράξη δεν αναστέλλουν τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων όταν κλείνουν, αλλάζουν χέρια ή αναδιαρθρώνονται οι επιχειρήσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κυκλώνουν οι Ρώσοι το αέριο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η νέα συνάντηση του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, η 3η στη σειρά, υπογραμμίζει το ρωσικό ενδιαφέρον. Τα «αγκάθια» πάντως παραμένουν: το ύψος της εγγυητικής επιστολής που πρέπει να κατατεθεί μαζί με τη δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ, οι υψηλές «ανοιχτές» οφειλές προς την εταιρεία, για τις οποίες οι Ρώσοι ζητούν εγγυήσεις, και οι πολύ πιθανές ενστάσεις της Ε.Ε. για την πώληση της ΔΕΠΑ στο ρωσικό κολοσσό. Σήμερα, στις Βρυξέλλες, ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για την ενεργειακή πολιτική που θα υιοθετηθεί τα επόμενα χρόνια από τις χώρες της Ευρωπαϊκης Ενωσης".
ΕΣΤΙΑ: Οργιάζει η γραφειοκρατία
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η «Εστία» από δεκαετίας και πλέον επισημαίνει ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία όχι μόνον δεν πατάσσεται, αλλά μετατρέπεται σε ηλεκτρονική".
Η ΑΥΓΗ: Ακροδεξιό βέτο Σαμαρά
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άρχισε το ξήλωμα του επίμαχου νομοσχεδίου χθες κατά την πρώτη ανάγνωση στην Κεντρική Νομοπαρασκευστική Επιτροπή, όπου διατυπώθηκαν ερωτήσεις του τύπου «τι είναι άραγε ρατσιστικό έγκλημα;». Το Μαξίμου παραπέμπει για τον Αύγουστο την κοινοβουλευτική συζήτηση και διαρρέει σενάρια για αντικατάσταση Ρουπακιώτη".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα. Πώς θα λυθούν τα προβλήματα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον Ιούνιο αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση. Φιλοδοξία της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι με το νέο νομοθέτημα να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη διαδικασία της τακτοποίησης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παπακωνσταντίνου".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φρένο-γκάζι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αγωνία περιμένει η ελληνική κυβέρνηση τα αποτελέσματα της σημερινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά της Ε.Ε. καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Αντώνης Σαμαράς και ο ισχυρός άνδρας της Gazprom Αλεξέι Μίλερ «έδωσαν τα χέρια» χθες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Γάλλοι: Ιδού τα ψέματα Παπακωνσταντίνου - Διώτη
Η εφημερίδα γράφει ότι "καταρρίφτηκε ο ισχυρισμός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ιωάννη Διώτη ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της Λίστας Λαγκάρντ για φορολογικούς ελέγχους, από την παρουσίαση του διαβιβαστικού εγγράφου του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών (με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2010) στο οποίο σαφώς αναφέρεται ότι η αξιοποίηση των στοιχείων της Λίστας μπορεί να γίνει μόνο για λόγους φορολογικούς".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΔΝΤ: Ελέγξτε δικηγόρους και γιατρούς
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συστάσεις για αύξηση των ελέγχων σε ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, όπως γιατροί και δικηγόροι, απευθύνουν προς το υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέα αξιολόγηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού".
Ο ΛΟΓΟΣ: Δολοφονικό μνημόνιο. Η κρίση σκοτώνει τους Ελληνες. Ρεκόρ 50ετίας στις αυτοκτονίες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακρως δολοφονικό αποδεικνύεται για τη χώρα μας το Μνημόνιο, καθώς οι ειδικοί καταγράφουν στην εποχή της τρόικας τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ και το 2013 τα συμβάντα εμφανίζονται επίσης δραματικά αυξημένα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κέρδη για τα μονοπώλια νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια
Η εφημερίδα σημειώνει "ΚΚΕ: όποιοι και αν είναι οι νικητές του διαγωνισμού, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θα σημάνει νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια, κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων σ΄αυτές τις επιχειρήσεις, για να διασφαλιστεί κερδοφορία τους".
ΤΑ ΝΕΑ: Παρακαλώ το όπλο σας κ. βουλευτά!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε «στοίχημα» για τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναδεικνύεται η επιχείρηση αφοπλισμού των «πιστολέρο της Βουλής»: έδωσε εντολή στην αστυνομική φρουρά του κοινοβουλίου να παρακρατείται το όπλο όποιου βουλευτή εντοπίζεται να οπλοφορεί και να του επιστρέφεται όταν αποχωρεί από τον χώρο".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Δεν εκβιάστηκαν» οι μάρτυρες στη δίκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Κλιμακώνονται οι πιέσεις της Gazprom για τη ΔΕΠΑ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι απαιτήσεις της Gazprom εν όψει της υποβολής δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά της ΔΕΠΑ στις 29 Μαΐου ετέθησαν για μία ακόμη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας Αλεξέι Μίλερ".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βλέπουν» ανάπτυξη, αγοράζουν ομόλογα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προεξοφλούν οι αγορές ομολόγων: χθες για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια και την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε χαμηλότερα από τις αποδόσεις πιο μακροπρόθεσμων τίτλων, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να αποκλείουν κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ελλάδα".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ψάχνουν για νέα έσοδα σε εκκρεμείς υποθέσεις
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο μικροσκόπιο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου οικονομικών μπαίνουν περίπου 200.000 εκκρεμείς υποθέσεις κεφαλαίου, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, υπολογίζεται ότι μπορούν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία ποσό που προσεγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ".
ΚΕΡΔΟΣ: Σκληρό πόκερ με τη ΔΕΠΑ
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε «σκληρό πόκερ» μετατρέπεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ζητεί βελτίωση των όρων πώλησης και ο επικεφαλής της κ. Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Το τρίτο, σε διάστημα μόλις δύο μηνών, «ταξίδι αστραπή» στην Αθήνα του Ρώσου αξιωματούχου καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρει της Gazprom να αποκτήσει μία ισχυρή βάση στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

Πηγή: ΑΜΠΕ