elme_diadilosi_20130513_02.jpg

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους καθηγητές. »»»

Στις 12.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξαν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Την απόφαση της ΕΔΟΘ, να κηρύξει στάση εργασίας για αύριο, από τις 12.30 και να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, σχολίασε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιπρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ και αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου των καθηγητών στα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βαϊτσίδης.

«Επειδή θα είμαστε επιστρατευμένοι, θα πάμε στη συγκέντρωση μετά τη λήξη της πρωινής βάρδιας στα σχολεία», ειπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, πλέον, δόθηκε τέλος στο θρίλερ με την απεργία των καθηγητών κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ, αργά χθες βράδυ, να υπαναχωρήσει και να εισηγηθεί την αναστολή της απεργίας, οι μαθητές θα μεταβούν την Παρασκευή 17 Μαΐου στα εξεταστικά κέντρα και θα εξεταστούν. Τυπικά πάντως το μεσημέρι θα κλειδώσει το θέμα οπότε και θα υπάρξει και η οριστική απόφαση από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Επίσης, στις 19.00 καλούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας για συγκέντρωση οι ΕΛΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.