rodakiina_01.jpg

Πάνω από το 60% της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων της Ημαθίας, θα κατευθυνθεί στη ρωσική αγορά, καθώς υπάρχουν, ήδη, κλειστές συμφωνίες. Αυτό τόνισε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο …»

δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη παρά τα προβλήματα στην παραγωγή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των βροχοπτώσεων, που επηρέασαν το συμπύρηνο ροδάκινο και κάποιες από τις ποικιλίες των επιτραπέζιων, τις παραγωγές δαμάσκηνων και των βερίκοκων, αναμένεται πως το βιομηχανικό ροδάκινο θα γίνει ανάρπαστο και, σε συνδυασμό με τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, επιτραπέζιων ροδάκινων και φράουλας, θα χρειαστεί η βοήθεια της Διεύθνσης Γεωργίας της Περιφέρειας. «Οι γεωπόνοι θα ΄χουν πολλή δουλειά φέτος», τόνισε, εξηγώντας ότι οι έλεγχοι για τις εξαγωγές προς κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ακόμη πιο αυστηροί.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι, από την Ημαθία, αυτήν τη στιγμή, εξάγονται οπωροκηπευτικά (αγγουράκια, πιπεριές και μελιτσάνες), φράουλες και κεράσια σε Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Μολδαβία και Βουλγαρία, ενώ άρχισαν και οι πρώτες εξαγωγές ροδακίνων.