ovelias.jpg

Αυτό δεν είναι Πάσχα! Δεκαπενταύγουστος είναι! Τους 30 θα δείξει το θερμόμετρο στη Θεσσαλονικη, τους 32 στη Χαλκιδική! Ας… βγάλουμε τον οβελία στον ήλιο, να ψηθεί από μόνος του! Αναλυτικά: >>>

 

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κοντά στους 30 βαθμούς, και αραιές νεφώσεις -που κατά τόπους θα πυκνώσουν προς το απόγευμα- αναμένεται να γιορταστεί το Πάσχα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη Δευτέρα του Πάσχα θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει η θερμοκρασία, πρώτα στα βόρεια και τις επόμενες ημέρες στην υπόλοιπη χώρα.
Την Κυριακή του Πάσχα, στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια, αλλά και κάποιες μπόρες μικρής διάρκεια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 30 βαθμούς και η θαλάσσια αύρα από τον Θερμαϊκό έως 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία αναμένεται μεταξύ 13 και 32 βαθμών, με λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τις απογευματινές ώρες. Εκείνες τις ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων στα ορεινά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις, από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στα ορεινά.

Σε δυτική και ανατολική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και  την Ήπειρο αναμένεται επίσης θερμοκρασία μεταξύ 14 και 32 βαθμών, με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν από το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία αναμένεται μεταξύ 16 και 28 βαθμών (υψηλότερη κατά τόπους στην Κρήτη κατά μέχρι και 3 βαθμούς). Ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και ανέμους από βόρειες διευθύνσεις μεταξύ 4 και 5 βαθμών (για τα ανατολικά, τοπικά μέχρι και τα 6 μποφόρ).
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 30 βαθμών και ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί μεταξύ 4 και 6 μποφόρ.
Τη Δεύτερα του Πάσχα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες κατά τόπους στα ορεινά και με πιθανότητα καταιγίδων.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Την Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις αυξημένες από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια.
Την Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται άστατος στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά τόπους νεφελώδης με τοπικές βροχές, από το μεσημέρι-απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.