chalkidiki_thalassa_1[2]

«Στη Χαλκιδική αυτήν την ώρα έχουν έρθει και κάνουν διακοπές πάνω από 30.000 τουρίστες κι ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί για τα κουνούπια»! …»

Αυτό τόνισε μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται και από κυβερνητικούς, αλλά και παράγοντες της οικονομίας, για το ότι ο Τουρισμός θα κληθεί να σηκώσει το ποσοστό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

«Την ευθύνη την έχουμε εδώ και χρόνια», σχολίασε ο κ. Τάσιος. Πρόσθεσε πως «Τώρα το καταλαβαίνουν όλοι. Έπρεπε να ΄ρθει η κρίση, για να μας δώσουν μια χείρα βοηθείας».

196956530_9ca5e1830e_o.jpg

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής ζήτησε έργα υποδομής, αφού, όπως είπε, «ό,τι έχει σχέση με την Αυτοδιοίκηση, λόγω οικονομίας, είναι στο μηδέν»! Ξεκαθάρισε ότι οι ξενοδόχοι δε ζητούν «νέες υποδομές. Μας φθάνει να συντηρούνται οι υπάρχουσες», διευκρίνισε.

Για το καλοκαίρι που έχει, ήδη, φθάσει, υπολόγισε στο 15% την αύξηση του τουρισμού στη Χαλκιδική, με πρώτους τους Ρώσους και τους Ουκρανούς τουρίστες, ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξει «ανάκαμψη και από τη γερμανική αγορά». Υπογράμμισε, όμως, την παντελή έλλειψη Ελλήνων τουριστών και ανακοίνωσε πως, μετά τις 25 Ιουνίου, οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής θα προχωρήσουν σε εκπτώσεις τιμών, για να προσελκύσουν τον εσωτερικό τουρισμό. Όπως είπε, οι μονάδες κάτω των 50 δωματίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και προέτρεψε τους Έλληνες να προτιμήσουν αυτές τις μονάδες ή τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, που προσφέρουν καλές τιμές τα τελευταία χρόνια.