savvidis_vroutsis_20130401_01.JPG

Έτοιμος, να πληρώσει 11 εκ. ευρώ για τα χρέη του ΠΑΟΚ, ακόμη και αύριο, είναι το μεγάλο αφεντικό του Δικεφάλου. Ο Ιβάν Σαββίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα με αφορμή τουρνουά σκάκι που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο είναι χορηγός, δήλωσε: …»

 

Εγώ έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη. Και χθες ήμουν στην Αθήνα, μίλησα με τους υπευθύνους εκεί, τον κ. Σαμαρά, γι' αυτό το θέμα. Αυτοί εγκρίνουν αυτό που τους προτείνω, ξέρετε όμως ότι στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί πρέπει να πει το «ναι» και η τρόικα. Εγώ είμαι έτοιμος ακόμη και αύριο να πληρώσω. Έχω προτείνει να δώσω εφάπαξ 11 εκατομμύρια ευρώ και να σβηστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ. Η τρόικα μου ζητά να πληρώσω και πρόστιμα και προσαυξήσεις. Να πληρώσω ποσά που δεν πλήρωσαν άλλοι εδώ και 20-30 χρόνια. Εύχομαι να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν χωρίς χρέη».

Μάλιστα είπε πως τα χρήματα είναι, ήδη, σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα:  «Ρωτήστε τη Μαρία (σ.σ. Γκοντσάρεβα). Τα λεφτά τα έχουμε μεταφέρει στην Ελλάδα εδώ και 1,5-2 μήνες και βρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό. Εάν πει ο κ. Σαμαράς ότι είναι έτοιμος, θέλουμε μόνο 3-5 ημέρες για τα διαδικαστικά. Άρα μην μου ζητάτε να σας πω αν θα πληρωθούν το καλοκαίρι ή πιο μετά, εγώ σας λέω ότι είμαι έτοιμος».

Ο Σαββίδης αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους, λέγοντας πως ο νέος προπονητής  «σίγουρα θα πρέπει να έχει στρατηγική, τώρα αν ξέρει και σκάκι και του αρέσει, εγώ είμαι έτοιμος να παίξω μία παρτίδα μαζί του»! Πρόσθεσε πως, όνειρό του είναι να δει ένα ΠΑΟΚτσάκι να διεκδικεί… πρωτιά σε τουρνουά σκάκι!

Ο Ιρσάν Κιλσάνοφ, υπεύθυνος του τουρνουά, είπε πως «ο Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει την ελληνική ομοσπονδία σκάκι και την βοήθησε να καλύψει κάποια ανοίγματα που είχε. Στη Θεσσαλονίκη βοηθάει και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο ελπίζω να κάνει πρωταθλητή Ευρώπης και να είμαστε κι εμείς χορηγοί».

Τέλος, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, για να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους, πρόσθεσε: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ίσως να μισείτε το ότι ο κ. Σαββίδης βάζει τα χρήματά του στο σκάκι και δεν κάνει μία ακόμη μεταγραφή για το ποδόσφαιρο. Θα σας πω όμως ότι 120.000 ευρώ, που είναι ο προϋπολογισμός της ελληνικής ομοσπονδίας, κοστίζει όσο το πόδι ενός ποδοσφαιριστή».