psomiadis_dionysis_20130410_01.jpg
Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου για την παραπομπή του σε δίκη για απιστία στην υπηρεσία – “Κέρδισε το δημόσιο από το έργο της οδού προς το Ωραιόκαστρο”, υποστήριξε >>>

 

«Δεν είμαστε οι Ντάλτον. Είμαστε δυο αδέλφια που δουλεύαμε». Με τα λόγια αυτά αντέδρασε ο Διονύσης Ψωμιάδης, στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που αφορά υπερτιμολογήσεις στην κατασκευή του δρόμου προς το Ωραιόκαστρο, με βάση το οποίο, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του Παναγιώτης, αλλά και 26 υπάλληλοι της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν για απιστία και ηθική αυτουργία στην απιστία.

Ο κύριος Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο ωφελήθηκε κατά 2.000.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση με το ποσό των 815.000 ευρώ. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν από χρόνια πήραμε ένα χωράφι και μετά από προσπάθειες του μεγάλου νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου, το μετατρέψαμε στο δρόμο του Ωραιοκάστρου, ικανοποιώντας ένα αίτημα 20 ετών», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Ο ρόλος του Γ. Σουφλιά

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια για την κατασκευή του έργου άρχισε το 1997, όμως το 2004 άλλαξε ο προϋπολογισμός του, καθώς ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, άλλαξε το το νόμο και θέσπισε νέες τιμές. «Η αρμόδια υπηρεσία μου ζήτησε να υπογράψω νέο προϋπολογισμό, διότι αλλιώς το έργο δεν θα γινόταν. Αν λοιπόν πρέπει να προφυλακιστώ εγώ, τότε πρέπει να προφυλακιστεί μαζί μου και ο Σουφλιάς», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το έργο, με βάση τη δημοπράτησή του, θα στοίχιζε 4,65 εκ. ευρώ, όμως τελικά κόστισε 2,65 εκ. ευρώ. «Το κράτος όχι μόνο σε έχασε, αλλά επωφελήθηκε 2 εκ. ευρώ. Κι αυτό κάποιοι το αποκρύπτουν», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κάποιοι να σε κατηγορούν, για πρώτη φορά στη ζωή σου, και μάλιστα όταν είσαι στο τέλος της ζωής σου, μετά από 55 χρόνια στα κοινά».

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, ξέσπασε σε λυγμούς, φωνάζοντας «πού είναι, ρε κερατάδες, τα λεφτά που κλέψαμε»; Υποστήριξε ότι στους λογαριασμούς του, αλλά και στου αδελφού του Παναγιώτη, δεν υπάρχει κάτι το μπεμπτό.

Ο Διονύσης Ψωμιάδης θεωρεί ότι άδικα διώκεται τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του Παναγιώτης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις διώξεις αυτές κρύβονται συμφέροντα. Και αναρωτήθηκε ποιος θα αποκαταστήσει στην κοινή γνώμη την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς του, στην περίπτωση που αθωωθεί.