ilektroniko_egklima_01.jpg

Ένας 36χρονος είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ηλεκτρονικής απάτης, που μοίραζε, σε 70 Θεσσαλονικείς, σήμα, από συνδρομητικό κανάλι. >>>

Η αστυνομία, μετά από καταγγελία της εταιρίας, έκανε ψηφιακή έρευνα κι εντόπισε τον 36χρονο. Όπως διαπιστώθηκε, είχε… τους δικούς του συνδρομητές. Τους μοίραζε “ηλεκτρονικά κλειδικά”, για να μπορούν να παρακολουθούν στο σπίτι τους το συνδρομητικό κανάλι, παρακάμπτοντας τις απαιτούμενες συνδρομές, με ειδικούς διαδικτυακούς αποκωδικοποιητές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το “παραμάγαζο” είχε στηθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2012. Ο 36χρονος είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή - διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και "διαμοίραζε", μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικά "κλειδιά" αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών, σε περίπου 70 χρήστες, που κατείχαν αντίστοιχα, ειδικές ψηφιακές δορυφορικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Στο σπίτι του βρέθηκε ο ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου γινόταν ο διαμοιρασμός των κωδικοποιημένων "κλειδιών", φορητός Η/Υ, εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας δρομολογητής, που κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 36χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.