usa_boston_suspect_20130420_01

Με μήνυμα στο τουίτερ ανακοίνωσε, η αστυνομία της Βοστώνης, τη σύλληψη του βομβιστή που σκότωσε τρια άτομα και τραυμάτισε 176 κατά τον τερματισμό του διεθνούς μαραθωνίου της Βοστώνης. >>>

«Συνελήφθη!!! Η καταδίωξη έφτασε στο τέλος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος κρατείται», αναφέρει σε μήνυμα στο twitter η αστυνομία της Βοστόνης.

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, ο δεύτερος ύποπτος για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, τραυματίστηκε στο λαιμό και στο πόδι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές σε σκάφος, το οποίο βρισκόταν στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνης, όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη.

Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ.

Κλείσαμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την τραγωδία, ωστόσο παραμένουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο, περίπου δύο ώρες μετά τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.