Ο Χρ. Μάτης δέχτηκε πρόσκληση της εταιρίας και βρέθηκε στη μονάδα παραγωγής - Νέες δηλώσεις για "απλήρωτη εταιρία" >>>
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ έκανε χθες μετά από πρόσκληση της διοίκησης της εταιρείας, αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης και η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου.
Κατά τη συνάντηση, από πλευράς της εταιρείας παρουσιάστηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης στα συσσίτια των απόρων και η άποψη της σχετικά με τον εντοπισμό DNA αλόγου σε ένα προϊόν της.
Μετά τη συνάντηση έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ.Μάτης ευχήθηκε "να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ και του γενικού χημείου του κράτους και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας". 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη", εξέφρασε την άποψη ότι "πρέπει να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης γιατί η δημόσια διοίκηση εγγυάται τελικά για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Διότι σε οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να τύχει μία κακή στιγμή. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να είναι συνεργάτης και να μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του οποίου προβλήματος, προς όφελος των πολιτών και όχι απλός θεατής".
Επανήλθε, δε, στο θέμα των οφειλών του δήμου προς την εταιρία: "Με λύπη πληροφορηθήκαμε από την εταιρεία, ότι δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο δήμο, από τα μέσα του 2012. Αυτό είναι λογικό να δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε μία εποχή, που η αγορά λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με άμεσες πληρωμές σε ρευστό. Ενδεχόμενη αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις, επειδή δεν πληρώνεται για αυτές, θα είναι καταστροφικό για μία πολύ ευάλωτη ομάδα ανθρώπων, αυτούς για τους οποίους είναι απαραίτητα τα συσσίτια. Οι προμηθευτές του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρέπει να εξοφλούνται έγκαιρα", κατέληξε ο κ. Μάτης.