Συναντήθηκε, ακόμη, με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου και με τον Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη >>>

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Με την ιδιότητά της αυτή συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 12:30 με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου με τον οποίο συζήτησε για την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Καράογλου εξέφρασε το μεγάλο του ενδιαφέρον για το θέμα και διαβεβαίωσε την κ. Ράπτη πως το Υπουργείο θα συστρατευθεί και θα συνεργαστεί μαζί της συνδιοργανώνοντας σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στα διοικητικά όρια ευθύνης του Υπουργείου σε συνεργασία πάντα με τις περιφέρειες και τους Δήμους, προκειμένου αυτή η ιδιαίτερα σημαντική εκστρατεία να προβληθεί και να γίνει ευρέως γνωστή σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη. 

Στη συνέχεια στις 14:30, συναντήθηκε με τον κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη. Η κ Ράπτη ενημέρωσε τον κ. Καϊτεζίδη για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και για τη δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου στη μεγάλη αυτή πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνοντας κοινές δράσεις. Ο δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και διαβεβαίωσε την κ. Ράπτη πως ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είναι έτοιμος να στηρίξει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ενημερώνοντας τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δήμου οργανώνοντας σχετικές θεματικές εκδηλώσεις.

Τέλος η κ. Ράπτη, στις 16:00, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Ζήση Βρύζα, με τον οποίο συζήτησε πιθανούς τρόπους συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει επιδείξει και στο παρελθόν έντονη ευαισθησία σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα και έχει πάρει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, ώστε να μεταδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους φιλάθλους τα μηνύματα της εκστρατείας για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Για το ίδιο θέμα, η κ. Ράπτη συναντήθηκε, χθες και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Συμφώνησαν για κοινές δράσεις πάνω στο ζήτημα.