ethniki_eurobank_02.jpg
Την απόφαση για την συμμετοχή ιδιωτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να καλυφθεί το απαιτούμενο 10% για να παραμείνει ιδιωτικού χαρακτήρα, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η ΕΤΕ, σύμφωνα με κύκλους της τράπεζας. >>>

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι η ΕΤΕ αναζητεί 9,7 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση, εκ των οποίων τα 2 δισ. θα προέλθουν από μετατρέψιμες ομολογίες. Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του ΔΣ.

«Φοβήθηκαν οι δανειστές τον μεγάλο τραπεζικό οργανισμό που θα δημιουργούνταν». Με τα λόγια αυτά σχολίασε, ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου, το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Γιούρομπανκ.

Ο καθηγητής, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, τόνισε ότι, την αναζήτηση του 10% της ανακεφαλαιοποίησης από Εθνική και Γιούρομπανκ, πελάτες και προσωπικό έχουν εγκλωβιστεί. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν, ακόμη και οι υπάλληλοι της Γιούρομπανκ να δώσουν κάποιους από τους μισθούς τους για να καλυφθεί το κενό, ενώ υπογράμμισε πως, όσον αφορά την Εθνική, το 49% του κεφαλαίου της ανήκει σε μικροεπενδυτές, το 12% στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία και το 1,5% στην Εκκλησία της Ελλάδος, κάτι που σημαίνει ότι, στην περίπτωση αρνητικής κατάληξης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για όλους. Τόνισε ότι, αν οδηγηθεί η τράπεζα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θίγεται ο ελληνικός της χαρακτήρας.