plimmires_1.jpg

Από την Τρίτη βελτιώνεται ο καιρός στη Βόρειο Ελλάδα και, ειδικά, στην Κεντρική Μακεδονία >>>

 

Από την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός και να σταματήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτό υπογράμμισε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 Και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Κοκολάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη, ειδικά προς το βράδυ, στο Θερμαϊκό θα πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς. Σε Χαλκιδικη΄και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί Βορειοανατολικοί, εντάσεως ως και 9 Μποφόρ, ενώ αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

«Οι βροχές και οι καταιγίδες είναι… μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι, για την Κεντρική Μακεδονία, η Άνοιξη, ακόμη και το καλοκαίρι, είναι οι εποχές όπου εμφανίζονται χαλαζοπτώσεις κι άλλα παρόμοια καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κοκολάκης συμβούλεψε τους οδηγούς που θα βρίσκονται σε εθνικές και επαρχιακές οδούς αργά το απόγευμα –ακόμη και στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης- στην περίπτωση σφοδρής βροχόπτωσης να προτιμήσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου, με αναμμένα αλάρμ και να περιμένουν να κοπάσει η βροχή.