geranis_01Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χορτιάτη-Πανοράματος, Μιχάλης Γεράνης, εξελέγη πρόεδρος και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. >>>

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση εκπροσώπων 22 Δήμων, την οποία ο κ. Γεράνης απέδωσε σε κομματικές σκοπιμότητες. Οι εκπρόσωποι των 22 Δήμων κατήγγειλαν τη διαδικασία ως "αντιδημοκρατική και ατελέσφορη" “Εμείς προχωράμε μαζί με τους συναδέλφους που είναι αποφασισμένοι να δώσουμε τη δύσκολη μάχη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας. Τα σκουπίδια δεν έχουν κομματικές αποχρώσεις και η αυτοδιοίκηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα των όποιων κομματικών σκοπιμοτήτων”, επισήμανε.
Ο δήμαρχος, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ηγηθεί του Φορέα, ενώ σε ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζεται ότι η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του περιφερειακού ΦοΔΣΑ “ενήργησε με βάση επιλογές που διαμορφώθηκαν έξω από τους χώρους σύνθεσης απόψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αδιαφορώντας πλήρως για την ανάγκη των απαραίτητων συναινέσεων που θα υπερέβαιναν τα κομματικά στεγανά”.
Στην εκτελεστική επιτροπή του Φορέα εξελέγησαν οι δήμαρχοι Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, Βισαλτίας,Δημήτρης Καλαϊτζής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παιονίας, Χρήστος Καραθόδωρος και Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Δρίτσα.