euro_10.jpg

Ένα πράγμα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, για να βελτιωθεί, ακόμη περισσότερο, το οικονομικό κλίμα: Να μην πάρει νέα μέτρα». >>>

Την άποψη αυτή εξέφρασε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Κοπατσάρης.

Ο κ. Κοπατσάρης τόνισε ότι «η ηρεμία και το σταμάτημα των επιβαρύνσεων μπορούν να αποτελέσουν… κάποιας μορφής επένδυση» και είπε πως, όσον αφορά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, επιτυγχάνεται επειδή «αυτήν τη στιγμή το κράτος προχωρά, μεν, σε δαπάνες, αλλά δεν πληρώνει τους προμηθευτές του».

Έκρινε ως θετικό το ότι η τρόικα δεν έχει ακουμπήσει, ακόμη, τα δημοσιονομικά, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, αν οι εκπρόσωποι των δανειστών μπουν σε αυτήν τη συζήτηση να μειωθεί ο ΦΠΑ και μια σειρά άλλων φόρων. Ειδικά για τον ειδικό φόρο στα πετρελαιοειδή, υπογράμμισε πως, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, που δείχνουν επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 508 εκ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου, υπάρχει και υστέρηση 126 εκ. ευρώ στις εισπράξεις, μόνον λόγω της εφαρμογής του νέου τρόπου φορολογίας στα καύσιμα.

Για τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Κ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος «το καλύτερο που έχει να κάνει αυτήν τη στιγμή το κράτος, είναι να… κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του» και από τον Σεπτέμβριο «ίσως δούμε καλά σημάδια».