paidiki_pornografia_01.jpg

Τρία άτομα συνελήφθησαν, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ερμούπολη Σύρου, στο πλαίσιο εξαήμερης επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας. >>>

 

Ένα μήνα τώρα οι αστυνομικοί ερευνούσαν διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό εντοπισμού. Διαπίστωσαν ότι κάποιοι διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε πραγματικό χρόνο. Οι δράστες διέθεταν εικόνες και βίντεο μέσα από 100 διαφορετικές ip, για να μην εντοπίζονται.

Χρειάστηκε να εκδοθεί ειδικό βούλευμα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με βάση το οποίο συνελήφθησαν, εντός Αυτοφώρου, τρεις Έλληνες, ηλικίας 41, 49 και 52 χρόνων. Δύο από αυτούς, εκτός από υλικό πορνογραφίας, κατείχαν και χασίς. Στα σπίτια τους βρέθηκαν, συνολικά, 12 σκληροί δίσκοι με 7 tb υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε λάπτοπ και δυο usb στικάκια.

Σχηματίστηκαν συνολικά επτά δικογραφίες. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά και μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.