marias_02.jpg

Προσωπική επιστολή με την οποία προτείνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ να αποχωρήσουν από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου, απέστειλε ο >>>

Νότης Μαριάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του πολιτικού κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, οι οποίοι συνεργάζονται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Ν. Μαριάς εκτιμά ότι η Βουλή έχει πλέον απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που την στηρίζουν.

Για το λόγο αυτό προτείνει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποχωρήσουν όλοι μαζί από τη Βουλή στις 31 Μαϊου με αφορμή την επέτειο των πλατειών, αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια τον Μάιο του 2011 και να ενωθούν -όπως αναφέρει -  με τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Ο κ. Μαριάς προτείνει επίσης, μετά την αποχώρησή τους να αποποιηθούν την βουλευτική αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά  δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.)