Συναντήθηκαν, σήμερα, οι δύο δήμαρχοι - Κοινές εκθέσεις φωτογραφίας πρότεινε ο Βανγκιούς Ντάκο - Να έρθουν οι νέοι του Δυρραχίου στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2013, ζήτησε ο Γιάννης Μπουτάρης >>>

Την πρόθεσή τους για την βελτίωση και τόνωση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Δυρραχίου σε τουριστικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο εξέφρασαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Δήμαρχος Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο, στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν σήμερα, στο δημαρχείο της Θεσσαλονι΄κης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από ένα χρόνο ακριβώς από την υπογραφή της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ αδελφοποιημένων πόλεων που «να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων για κοινό όφελος», κάτι που, όπως είπε, εξομαλύνει τις όποιες διαφορές.

Την πραγματοποίηση αμφότερων σύντομων -μονοήμερων ή διήμερων- επισκέψεων για τόνωση των αγορών καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου όπως εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας με κοινό θέμα ενδιαφέροντος, πρότεινε ο δήμαρχος Δυρραχείου.

Ο κ. Μπουτάρης, τέλος, επισήμανε το  πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες του Δυρραχίου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη.