thessaloniki2012_20120831_01.jpg

Το θέμα της λειτουργίας του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, να διασταυρώσουν τα ξίφη τους… >>>

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, ακούστηκαν παράπονα για το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει πολλούς μήνες να συνεδριάσει. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ως πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε ότι αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική τόνωση της πόλης αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης του “χρέωσε” ότι λειτουργεί ανεξάρτητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τραβάει το δικό του δρόμο”.

Ευθεία ήταν η βολή που εξαπέλυσε ο κ. Μπουτάρης, κατά του προέδρου της ΕΞΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Θωμόπουλος τραβάει τον δικό του δρόμο, δεν συμπαραστέκεται στον Οργανισμό».

Όπως είπε ο δήμαρχος, δεν έγινε εφικτό ο Οργανισμός να είναι αυτός που θα προχωράει όλα τα θέματα του τουρισμού.«Έχουμε προβλήματα οικονομικά, τα μέλη δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους» υπογράμμισε, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει στην αναμόρφωσή του ΟΤΘ.

“Η Ένωση Ξενοδόχων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού και παραδώσαμε τη διοίκηση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχοντας στο ταμείο 430.000 ευρώ ενώ σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα”, απάντησε ο κ.Θωμόπουλος.