karaolgou_mixelis_20130412_01.JPG
Οι δυνατότητες ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το νησί της Σκοπέλου και τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γεώργιο Μιχελή. >>>

 

«Θεσσαλονίκη και Σκόπελος βρίσκονται τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση η Βόρεια Ελλάδα να είναι αποκομμένη από τις Σποράδες. Ως Υπουργός δεσμεύομαι ότι σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και βρισκόμενοι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τονωθεί το ρεύμα εσωτερικού τουρισμού. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας. Αυτό όμως πρέπει να το αποδεικνύουμε στην πράξη, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό των Σποράδων και όχι μόνο, τη δυνατότητα ουσιαστικής προσβασιμότητας στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Ο κ. Μιχελής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για το προσωπικό του ενδιαφέρον, προτάσσοντας μεταξύ άλλων την ένταξη της Σκοπέλου στα προγράμματα κρουαζιέρας των ξένων ακτοπλοϊκών εταιρειών που σταθμεύουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε: «Ελπίζουμε και προσδοκούμε στη στήριξη του ΥΜΑΘ, διότι η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκοπέλου με τη Θεσσαλονίκη αφενός θα αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά των Βόρειων Σποράδων και αφετέρου θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική μας οικονομία».