vouli_1.jpg

Συνεδριάζει στις 18:30 το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το Υπουργικό Συμβούλιο. Κυρίαρχο αναμένεται να είναι το θέμα του πολυνομοσχεδίου, το οποίο >>>

κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή και στόχος είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αναβάλλεται η τακτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και τοπικών συλλόγων λογιστών έχει προκαλέσει η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή διάταξη που εξισώνει τους φοροτεχνικούς-λογιστές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τους απόφοιτους λυκείου.

Φωτιές έχει ανάψει στην κυβέρνηση και η ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στην εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και συμβασιούχοι. Η ρύθμιση, που πρόκειται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο, έχει προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ.Κουβέλη.