taxi_13-thumb-large_thumb

Ταξί από άλλες χώρες κάνουν… πιάτσα στη Θεσσαλονίκη και παίρνουν αγώγια, υποκλέπτοντας το μεταφορικό έργο των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί της Θεσσαλονίκης. Αυτό κατήγγειλε, >>>

μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί ο Ερμής, Κώστας Γιαννακάκης.

«Δε φθάνει που οι μετρήσεις δείχνουν μείωση, κατά 55%, του τζίρου των ταξί, έχουμε κι αυτούς που υποκλέπτουν το έργο μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι, μοναδικός τρόπος για να μειωθεί το πρόβλημα, είναι οι συνεχείς έλεγχοι. Παραδέχτηκε πάντως ότι, επειδή οι οδηγοί ταξί του εξωτερικού δεν γνωρίζουν ελληνικά, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος ακόμη κι ο έλεγχός τους.

Όσο για την άφιξη των νέων πολυθέσιων ταξί, ο κ. Γιαννακάκης ανακοίνωσε πως, σήμερα, άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής, που είναι λίγο λιγότερες από τις 30 άδειες οι οποίες θα δοθούν για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όμως, για να δούμε πολυθέσια ταξί στους δρόμους της πόλης θα χρειαστεί κι άλλο χρονικό διάστημα. «Εκκρεμούν αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν από το αρμόδιο υπουργείο, όπως ο χρωματισμός τους, ή ο κανονισμός λειτουργίας τους», επισήμανε ο κ. Γιαννακάκης.