skourletis_01.jpg

«Η κυβέρνηση, με τις μεθοδεύσεις αυτές στο πολυνομοσχέδιο, δείχνει ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα. Θα τη δούμε τον Ιούνιο, όταν θα αρχίσει, με τις γνωστές κινδυνολογίες και την προπαγάνδα μερίδας των >>>

συστημικών ΜΜΕ, να μας λένε ότι πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα».

Την εκτίμηση αυτή έκανε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου.

Όπως είπε, με το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχείρησε «να προωθήσει τη δέσμευσή της για τη μείωση 150.000 θέσεων στο δημόσιο τομέα». Υπογράμμισε πως «αν περνούσε η τροπολογία, θα ίσχυε και για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απορίας άξιο πώς, ο κ. Μανιτάκης εισηγείται μια τέτοιου είδους τροπολογία, όταν, ως καθηγητής, έχει διδάξει αντίθετα πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση, που δίνει προβάδισμα δύο μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι «έχει εδραιωθεί στην κοινή γνώμη πως το μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά» κι επανέλαβε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα καταργήσει το μνημόνιο. «Δεν μπορεί κάποιος που επαγγέλλεται μια εναλλακτική πρόταση, να μην καταργήσει το μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, απάντησε: «Είναι τόσο καυτά τα προβλήματα, που κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να πει ότι δεν είναι έτοιμος».