kokkina_avga_01.jpg

Πασχαλινό παζάρι διοργανώνουν, σήμερα και αύριο, 22 και 23 Απριλίου, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, οι εθελοντές της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τμήματος Θεσσαλονίκης, στο χώρο της οργάνωσης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. >>>

Τα εγκαίνια γίνονται σήμερα, στις 7 το βράδυ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΕΕΣ Παναγιώτης Δέντσορας, στη Ραδιοεφημερίδα του fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, λόγω κρίσης «έχει μειωθεί η προσφορά ειδών από επιχειρήσεις, έχει, όμως, αυξηθεί η προσωπική προσφορά φυσικών ατόμων. Άλλοι προσφέρουν εθελοντική εργασία, άλλοι χειροτεχνήματα, άλλοι ένα κιλό ζάχαρη, άλλο έστω ένα ευρώ».

Στο Πασχαλινό Παζάρι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να βρείτε λαμπάδες για το Πάσχα, χειροτεχνήματα, κεντήματα, χειροποίητα τραπεζομάντηλα, ακόμη και πλεκτά χειροποίητα παιδικά ρούχα.

Ο κ. Δέντσορας εξήρε το ρόλο των εθελοντών και υπογράμμισε πως «οι καλύτεροι εθελοντές έχουν γίνει οι… επαγγελματίες συνεργάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι, επί δέκα μήνες, δεν αμείβονται και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα, χωρίς ούτε… λεπτό απεργίας», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οργάνωση και χρήζουν άμεσης λύσης.