marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_01.jpg

Εθελοντές της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έτρεξαν, χθες, στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος. >>>

 

Μαζί τους έτρεξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, που είναι μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας .

marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_04.jpg

Πήραν μέρος, συμβολικά, στον μαραθώνιο που διοργανώθηκε από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με σκοπό να προβάλλουν το μήνυμα ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά τον τερματισμό τους, από υπαίθριο stand στο χώρο του Λευκού Πύργου, διένειμαν το έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε γονείς και παιδιά.

marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_07.jpg
«Ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης είναι ένα αθλητικό και κοινωνικό γεγονός με μεγάλη αξία. Ένωσε για μια ακόμη φορά χιλιάδες ανθρώπους κάτω από ένα καλό σκοπό. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή των Θεσσαλονικέων κάθε ηλικίας. Παράλληλα συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της πόλης και πολλοί εθελοντές της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης – την οποία συντονίζω στη χώρα μας – μεταφέροντας το μήνυμα της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Είμαι αισιόδοξη πως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξάλειψη του φαινομένου. Αξίζει πραγματικά κάθε στιγμή του χρόνου μας η συμμετοχή σε τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και  στους χορηγούς της εκδήλωσης», δήλωσε η κ. Ράπτη.

marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_06.jpg
marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_05.jpg
marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_03.jpg