Τι δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου τα στελέχη της - Διαμαρτυρία περίπου 100 κατοίκων έξω από το ξενοδοχείο >>>


Η εξόρυξη χρυσού στην τοποθεσία Σκουριές της Χαλκιδικής θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Αυτό υπογράμμισαν τα στελέχη της Καναδικής εταιρίας Ελντοράντο και της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός», σε συνέντευξη που παραχώρησαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη της εταιρίας επικαλέστηκαν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η κοινωνία της Χαλκιδικής είναι υπέρ της εξόρυξης χρυσού. Ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Στρατουδάκης χαρακτήρισε «θορυβώδη μειονότητα» όσους διαδηλώνουν κατά της επένδυσης και υποστήριξε ότι η επιχείρηση θα αποδώσει δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σε χρονικό διάστημα πέντε ετών στο ελληνικό δημόσιο. Πρόσθεσε πως αυτήν τη στιγμή στην επιχείρηση εργάζονται 1.200 άτομα και θα αυξηθούν σταδιακά στις 3.000 κι ότι ο δήμος Αριστοτέλη  έλαβε, ως ανταποδοτικά τέλη, το 2012, 3 εκατομμύρια ευρώ επιδότηση και το 2013 θα λάβει άλλα τόσα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας έχουν ακολουθηθεί πιστά όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες κι έχει αποδοθεί εγγυητική επιστολή 50 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για τον σκοπό αυτό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, περίπόυ 100 κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς και της Ιερισσού πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού. Σε κάποια στιγμή προσπάθησαν να κινηθούν προς το πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου όπου, μέσα, δίνονταν η συνέντευξη, αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.