aporrimmatoforo_04.jpg

Απορριμματοφόρα,  αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της, θα προμηθευτεί, με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, η Διεύθυνση Καθαριότητας του >>>

δήμου Θεσσαλονίκης, χάρη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί η ΠΚΜ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε δαπάνη, συνολικού προϋπολογισμού 15.384.594 ευρώ, για την προμήθεια αυτή, στη σημερινή συνεδρίασή του. 

«Πετύχαμε την χρηματοδότηση που προβλέπει τη ριζική ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να εξασφαλιστούν αποτελεσματικές υπηρεσίες Καθαριότητας και να υπάρξουν περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Όπως είπε, με το διαγωνισμό ο δήμος θα προχωρήσει «στην αντικατάσταση 127 παλαιών οχημάτων με νέα σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τύπου diesel euro5, που θα οδηγήσει δραστικά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη».

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη  2007-2013» με ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.