Ο διαχειριστής δεν καταβάλει μισθώματα και δεν συντηρεί τις εγκαταστάσεις – Προχωρά σε μηνύσεις και αγωγές η ΠΚΜ και η Αναπτυξιακή Εταιρία που εκμεταλλεύεται το χιονοδρομικό >>>

 

Ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ζητά 161.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε μισθώματα του Χιονοδρομικού Κέντρου του όρους Βόρρα, καταθέτει η Αναπτυξιακή Πέλλας Α.Ε., εταιρία των ΟΤΑ που εκμεταλλεύεται το χιονοδρομικό κέντρο. Παράλληλα προχωρά σε νομικές διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία που το διαχειρίζεται.

Η Αναπτυξιακή θεωρεί ότι η εταιρία δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια μετά από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το χιονοδρομικό στο Καϊμακτσαλάν παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.  Είχε, επίσης, προηγηθεί καταγγελία του διαχειριστή, Κ. Παράσχου, κατά του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη.

Ο διαχειριστής του χιονοδρομικού κατήγγειλε πως έδινε “μίζες” στον αντιπεριφερειάρχη για να μην προβάλλει ο δεύτερος προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού. Υποστήριξε, ακόμη, ότι έχει υποβάλλει επανειλημμένως μηνύσεις σε βάρος του κ. Θεοδωρίδη επειδή με ευθύνη του δεν γινόταν αποχιονισμός του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, κάτι που οδήγησε σε απώλεια δεκάδων ημερών λειτουργίας του κέντρου.

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, έκαναν λόγο για “σκανδαλώδες κλίμα που χρόνια επικρατεί στο τρόπο λειτουργίας του χιονοδρομικού”, επιχειρηματίες του Άγιου Αθανάσιου μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Έδεσσας κ.Βερυκούκης!

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη

Ο κ Θεοδωρίδης απάντησε, σήμερα, με συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε, κατέθεσε μήνυση κατά των εκπροσώπων της εταιρείας για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Θεοδωρίδης, επισήμανε ότι η εταιρεία δεν κατέβαλε το ποσό που όφειλε στην Αναπτυξιακή Πέλλας ενώ απάντησε πως ο καθαρισμός του δρόμου ήταν στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι, ειδική πενταμελής επιτροπή θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο χιονοδρομικό κέντρο σχετικά με την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που είχαν παραδοθεί στην εταιρία του κ. Παράσχου.

Μέσω ΤΑΙΠΕΔ “αξιοποιείται” το χιονοδρομικό

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές της αντιπεριφέρειας Πέλλας με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την επενδυτική αξιοποίηση του χιονοδρομικού.

«Είμαστε σε διαπραγμάτευση», σχολιάζει ο αντιπεριφερειάρχης και εκφράζει την ελπίδα εντός του Απριλίου να ληφθεί απόφαση για την παραχώρηση του κέντρου για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Παραδέχτηκε πως «δεν υπήρξε ωριμότητα στον σχεδιασμό, παρά το γεγονός ότι έχουν επισκεφτεί το Βόρρα, επενδυτές από τη Ρωσία αλλά και από τη Θεσσαλονίκη».