dendias_01.jpg
«Δεν θα υπάρξει επανάληψη των φαινομένων της Κερατέας. Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα» διαμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. >>>


Κληθείς από τον ΒΗΜΑ 99,5 να σχολιάσει τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, απάντησε: «Γιατί αδικείτε την έννομη τάξη της χώρας; Έχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα – μεσημέρι. Είναι απολύτως νόμιμες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ή μήπως πρέπει να εκτελούνται τα εντάλματα σύλληψης από την αστυνομία μόνο συγκεκριμένες ώρες»
Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν.Δένδιας άφησε αιχμές εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αναρωτήθηκε: «Μπορεί να δίνεται πολιτική κάλυψη ή να συζητάμε για την ώρα της σύλληψης, την ώρα που το κατηγορητήριο είναι ανατριχιαστικό; Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με αυτό το θέμα;»
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, δε, ότι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον ασφάλειας εάν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις. «Οποιοσδήποτε θέλει να επιχειρήσει σε αυτήν την χώρα δεν πρέπει να προστατεύεται; Η χώρα αυτή για να σωθεί χρειάζεται επενδύσεις από το εξωτερικό. Αλλιώς η ανεργία θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Είναι δυνατόν να έρθει επιχειρηματίας αν κινδυνεύει να τον πυροβολήσουν ή να κάψουν την επένδυσή του;»