papageorgopoulos_lemousias_01.jpg

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δε θα γιορτάσει την Ανάσταση! Το λέει ο ίδιος, στη νέα ανάρτησή του, στο προσωπικό του Blog. >>>

 

Ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ανάρτησή του αυτή υπογραμμίζει, για μία ακόμη φορά, ότι τα βράδια στη φυλακή δεν μπορεί να κοιμηθεί, σκεπτόμενος ποια παράλειψη έκανε και συμπληρώνει, αύριο, Σάββατο του Λαζάρου –παραμονή των Βαΐων, που γιόρταζε η μητέρα του- δυο μήνες φυλακή. “Ποια ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ μου καταλόγισαν και δεν θα κάνω για δεύτερη φορά στην ζωή μου Ανάσταση”, αναρωτιέται;

Και θυμάται ότι, πριν χρόνια, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα γινόταν στο Σότσι της τότε Σοβιετικής Ένωσης –εκεί που του χρόνου θα διοργανωθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες- το πρωτάθλημα στίβου της Σοβιετικής Ένωσης. Οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει και 10-20 αθλητές από όλο τον κόσμο για να υπάρχει μεγαλύτερος συναγωνισμός, μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήταν μέσα σε αυτούς τους αθλητές.

“Ήθελα να πάω να συναντήσω τον φίλο μου Ολυμπιονίκη Βαλερύ Μπορζώφ, τον φίλο και τέταρτο Ολυμπιονίκη Κορνέλιουκ και άλλους πολλούς. Λίγο πριν από τον αγώνα με πλησίασε ο Βαλερύ μου ευχήθηκε καλή επιτυχία, μου μετέφερε χαιρετισμούς από την σύζυγό του την αξεπέραστη Τουρίσεβα -14 Ολυμπιακά μετάλλια κατέκτησαν οι δυο τους-  και μου είπε ότι δεν θα αγωνιζόταν διότι ήταν λίγο αδιάθετος. Καθίσαμε στους βατήρες, Έτοιμοι. Μπαμ. Ήμουν σε μεγάλη φόρμα. Τερμάτισα πρώτος. Δεύτερος ο Κορνέλιουκ. Ένας Έλληνας είχε κερδίσει το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης! Έγινε και αυτό”, εξιστορεί ο Β. Παπαγεωργόπουλος!

Θυμάται, ακόμη, ότι όταν ζήτησε το βράδυ να πάει στην εκκλησία για την Ανάσταση, του είπαν πως οι εκκλησίες στην τότε ΕΣΣΔ δε λειτουργούσαν. “Ήταν το πρώτο Πάσχα στην ζωή μου που δεν έκανα Ανάσταση. Και τώρα το δεύτερο”, γράφει χαρακτηριστικά!

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει πως κίνησε ο ίδιος τις διαδικασίες για την αποκάλυψη της κατάχρησης, ότι προσέφυγε ο ίδιος στη Δικαιοσύνη, ότι δεσμεύτηκαν έτσι τα αυτοκίνητα του Π. Σαξώνη, κι ότι η καταδίκη του είναι “η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη των τελευταίων δεκαετιών”, την οποία “ο χρόνος θα την αποκαλύψει”.

Στο τέλος της ανάρτησής του εύχεται “σε όλους τους Θεσσαλονικείς Καλό Πάσχα”.