Παίρνει τη θέση του με πλάτη στο φιλέ και περιμένει το σερβίς του συμπαίκτη του. Μόλις η μπάλα περάσει το "πλεκτό", γυρνά και πηδά στο φιλέ, βγάζει πάσες και άμυνες. Από 100άρης σπρίντερ, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει μετατραπεί σε... πασαδόρο ολκής στο γήπεδο βόλεϊ των Δικαστικών Φυλακών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. >>>

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, όπως γράφει η Δημοκρατία, προσέχει τον εαυτό του και τη διατροφή του. Κάθε μέρα εμφανίζεται στο προαύλιο καθαρός, χτενισμένος και ξυρισμένος. Τρώει κανονικά το φαγητό της φυλακής, ενώ ψωνίζει και από το κυλικείο.

«Δεν παίρνει σοκολάτες και γαριδάκια. Τρώει καλά και υγιεινά όσο μπορεί» λέει στην εφημερίδα κρατούμενος του ίδιου ορόφου.

Κολλητός παραμένει με τον Λεμούσια. Το "μουδιασμένο" διάστημα των πρώτων ημερών, κατά το οποίο ο καθένας ήταν κλεισμένος στον εαυτό του, έχει παρέλθει και οι δύο πρώην συνεργάτες περνούν μαζί το χρόνο τους.

«Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι αχώριστοι. Συζητούν, γελούν και βλέπουν παρέα τηλεόραση. Μέχρι και για ντουζ πηγαίνουν μαζί. Εχουν κάνει ένα παρεάκι μαζί με ακόμη δύο Ελληνες από το κελί και φαίνεται να περνούν καλά» λέει δεσμοφύλακας.

Ο πρώην δήμαρχος προαυλίζεται καθημερινά, πρωί και απόγευμα. Οι κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών "βλέπουν ουρανό", όπως λένε τον προαυλισμό, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 2:30 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ, με το καλοκαιρινό ωράριο.

Το μόνο παράπονο του πρώην δημάρχου είναι ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός λόγω επιφυλακής, μετά τα απανωτά περιστατικά σε φυλακές της χώρας.