Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται. Αυτό αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας εφημερίδα του Σαββάτου, ενώ >>>

κάνει λόγο και για απολύσεις επίορκων. Διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει φορολόγηση καταθέσεων - ούτε σε αυτές άνω των 100.000 ευρώ-, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Για τις απολύσεις πρέπει να λειτουργήσουν υπηρεσιακά συμβούλια και δεν είναι δυνατό να περάσει της τρόικας, ώστε να απολυθούν χιλιάδες άνθρωποι με μία υπογραφή. Αυτό επισήμανε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Πέτρος Κετικίδης.

Ο κ. Κετικίδης διαφώνησε με το να αναλάβει το έργο της αξιολόγησης το ΑΣΕΠ, επειδή «ένα όργανο προσλήψεων θα μετατραπεί σε όργανο απολύσεων», δέχτηκε, όμως, ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι απαραίτητη, αρκεί «να μη θυσιαστούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα ως νέες Ιφιγένειες».

Την ίδια στιγμή, αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των 1.891 υπαλλήλων (ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων), οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεων.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε μιλάμε για συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά για αορίστου, κάτι που θα δείχνει ότι έλαβαν υπόψη τις κινητοποιήσεις μας”, δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος.