ierissos_odofragmata_20130411_02.jpg

«Τι νόημα έχει να καταδικάσουμε – που καταδικάσαμε – την επίθεση στις Σκουριές ή τον εμπρησμό του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού»; Αυτό αναρωτήθηκε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος >>>

μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, για την επίσκεψη βουλευτών του κόμματος στην Ιερισσό, σήμερα το μεσημέρι.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας, «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πάρει καθαρή θέση. Όμως, επιτέλους, οι πάντες πρέπει να προβληματιστούμε. Η απουσία δημοκρατίας, η υποβάθμιση της άποψης της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί κενό πολιτισμού».

Όταν ρωτήθηκε «τι γυρεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερισσό», απάντησε «γυρεύουμε την ελπίδα και τη βρήκαμε»! Υπογράμμισε πως δεν βρέθηκαν στη Χαλκιδική για να μοιράσουν υποσχέσεις, αλλά για να ανταλλάξουν απόψεις. Και τόνισε πως «η ουσία δεν είναι να μην γίνει μια επένδυση που απειλεί το περιβάλλον, αλλά πώς λειτουργεί η Δημοκρατία».

Στην Ιερισσό, σήμερα, έγινε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, για την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Επίσης, επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη απέστειλαν οι Επιτροπές Αγώνα Ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Τα μέλη των Επιτροπών διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι συνελήφθησαν δύο κάτοικοι Ιερισού για την επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.