areios_pagos_03.jpg

Ερωτηματικά προκαλεί το «ξήλωμα» του οικονομικού εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη. Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας >>>

Λάμπρος Τσόγκας αντικαταστάθηκε χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια πειστική εξήγηση.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη «αλλαγή» προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, καθώς διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες αποφασίστηκε η απομάκρυνση του συγκεκριμένου εισαγγελέα, με ελεγχόμενο το νέο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μαδεμλή, ο οποίος όρισε νέο εισαγγελικό λειτουργό για τη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, ο αντικατασταθείς εισαγγελέας προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, μη επιρρίπτοντας ευθύνες στον προϊστάμενό του. Ο ίδιος ο κ. Μαδεμλής, πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως είναι δικαίωμά του η αντικατάσταση.

Ο εισαγγελέας Οικονομικών Εγκλημάτων είχε καταθέσει υπόμνημα στις προϊστάμενες αρχές, στο οποίο υπογράμμισε τις ελλείψεις στο ΣΔΟΕ. Ήταν ο εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση της κατάχρησης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.