paok_fans.jpg

Ξημερώματα και με σκυμμένα κεφάλια επέστρεψαν, στα σπίτια τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Τα είχαν ακούσει από όλους: Οπαδούς, προπονητή, πρόεδρο… >>>

 

Πρώτα τα άκουσαν από τους οπαδούς στην Τρίπολη. Οι χιλιάδες φίλαθλοι του Δικεφάλου που έσπευσαν στην Αρκαδία για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό, δεν τους συγχώρεσαν την απαράδεκτη εικόνα που επέδειξαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες –ειδικά κατά του Δώνη.

Δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που έσπευσαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, για μια… θερμή υποδοχή των παικτών του Δικεφάλου. Η αστυνομία αναγκάστηκε να καταστρώσει… σχέδιο διαφυγής για την ομάδα: Οδήγησε το πούλμαν στην πίστα κι οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιβιβάστηκαν, απευθείας, σε αυτό, με προορισμό το ξενοδοχείο της αποστολής.

Οι υπόλοιποι (Βρύζας, Τιστιακόφ, Ποικιλίδης και Μυλιωρίδης) αποφάσισαν να προχωρήσουν προς την αίθουσα αφίξεων. Η αστυνομία, πάντως, πρότεινε στον Τιστιακόφ –κι αυτός το αποδέχτηκε- να παρακάμψει την αίθουσα, αφού οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν στην έξοδο.

Με το που είδαν τον Βρύζα, οι φίλαθλοι ζήτησαν εξηγήσεις. Ένας θερμοκέφαλος τον έβρισε κι εκείνος –κακώς- απάντησε. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και, τελικά, οι Ποικιλίδης και Μυλιωρίδης έμειναν εκεί να ακούν τον εξάψαλμο και να μην έχουν κάποια πειστική δικαιολογία.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη (με το σφύριγμα της λήξης) και το μεγάλο αφεντικό είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του με κάθε τρόπο…

Στη συνέχεια όλοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου, ήδη, ο Δώνης είχε αποδώσει ευθύνες –αναλαμβάνοντας, πάντως, μεγάλο μέρος από την αποτυχία να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου. Το κλίμα ήταν βαρύ και κανείς δεν είχε όρεξη να πει δυο κουβέντες στον προπονητή ο οποίος, σίγουρα, φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης που ο ΠΑΟΚ, για άλλη μία χρονιά, θα μείνει χωρίς τρόπαιο. Αναχώρησαν για τα σπίτια τους με σκυμμένα κεφάλια, χωρίς μυαλό για τον επόμενο αγώνα που, ούτως ή άλλως, αργεί ακόμη (με τον Ατρόμητο για τα πλέι οφ).

Την ίδια στιγμή, έχουν φουντώσει τα σενάρια. Το επικρατέστερο λέει πως ο Ιβάν Σαββίδης δε θα προχωρήσει, τώρα, σε αλλαγή προπονητή, αφού ο νέος, που θα ήταν υπηρεσιακός, δε θα μπορούσε να κάνει κάτι. Όσο για τη θέση του Δώνη, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα εξαρτηθεί, όχι μόνον από τη θέση που θα κατακτήσει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αλλά και από το πρόσωπο που θα επιδείξει η ομάδα.