geranis_01.jpg
Αποκλείει την περίπτωση κατάργησης του ΣΜΑ Νέας Ευκαρπίας – “Τείνω (και τώρα) το χέρι σε όλους”, δηλώνει >>>

 

Ομάδες εργασίας, που θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, συστάθηκαν σήμερα από τον νέο πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, ο οποίος εκλέχθηκε χθες.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 ο κ. Γεράνης, οι εκλογές στον ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας έγιναν εσπευσμένα επειδή είχαν καθυστερήσει επτά μήνες, όπως είχε επισημάνει και ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος τις προκήρυξε.

«Ακόμη και τώρα υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης» υποστήριξε ο κ. Γεράνης, αναφερόμενος στην αποχώρηση 22 εκλεκτόρων δημάρχων, από τους συνολικά 67 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Οι αποχωρήσαντες υποστήριξαν ότι έπρεπε να δοθεί παράταση λίγων εβδομάδων, προκειμένου να στηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης και ενότητας για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των δήμων στο νέο Φορέα.

«Η διαδικασία ήταν σύννομη», απάντησε ο κ. Γεράνης και υποστήριξε ότι «έγινε πρόταση στους δημάρχους της μειοψηφίας να καταλάβουν τις τέσσερις από τις οκτώ θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα. Ακόμη και τώρα, τείνω το χέρι σε όλους», πρόσθεσε.

Ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, παραδέχτηκε πως ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων έγινε πριν πολλά έτη και «νέες τεχνολογίες, αλλά και η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης, διαμορφώνουν νέα δεδομένα και μας δίνουν δυνατότητες επανασχεδιασμού».

Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να επανεξετασθεί το θέμα του ΣΜΑ Νέας Ευκαρπίας. «Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στη Νέα Ευκαρπία, είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνει», είπε, αφήνοντας περιθώρια να επανεξετασθεί η δημιουργία εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ του κάθε νομού.