fototipiko_01.jpg
Φωτοτυπούσαν συγγράμματα και μουσικά βιβλία – Οδηγούνται στον εισαγγελέα >>>

 

Για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνελήφθησαν έξι ιδιοκτήτες και προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων παροχής υπηρεσιών φωτοτύπησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι συλλήψεις έγιναν χθες το πρωί (07-04-2013) στη διάρκεια επιχείρησης της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είχε προηγηθεί μήνυση από μη κερδοσκοπικό αστικό συνεταιρισμό διαχείρισης και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βάρος των επιχειρήσεων για παράνομη αναπαραγωγή και πώληση βιβλίων και συγγραμμάτων χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών.
Όπως ανακοινώθηκε, κατά τους ελέγχους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 194 φωτοαντίγραφα συγγραμμάτων και βιβλίων (ελληνικά και ξενόγλωσσα), κυρίως ιστορικού, επιστημονικού και μουσικού περιεχομένου, τα οποία είχαν αναπαραχθεί παράνομα.
Επίσης, κατασχέθηκαν εννέα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που, όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια αυτοψία, περιείχαν πλήθος συγγραμμάτων και βιβλίων σε ψηφιακή μορφή. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.