glyptiki_01.jpg

Έκθεση γλυπτών από πηλό που φιλοτέχνησαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 77ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τρίτη 16 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. >>>

 

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη, στις 18:00, ενώ οι ώρες λειτουργίας θα είναι: 9:00 – 13.30.

Τα γλυπτά χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά και ως «πρωταγωνιστές» για την παραγωγή σύντομων video –stories που θα προβάλλονται παράλληλα με την έκθεση. Σε αυτές τις «βίντεο-ιστορίες», η ηχητική πλαισίωση έγινε επίσης από τους μαθητές που ηχογράφησαν τις φωνές τους τόσο σε ρόλους αφηγητών όσο και σε μίμηση ήχων του περιβάλλοντος. Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια πραγματοποίησης της δράσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την καθοδήγηση του δάσκαλου του 77ου Δημοτικού, Δημήτρη Κορκοριάδη, καθώς και με τη συμμετοχή συνεργατών από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.