gadth_diamartyria_20120917.jpg
Στο κτίριο της ΓΑΔΘ βρίσκονται οι δύο συλληφθέντες – Αναμένεται να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας >>>

 

Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Μοναστηρίου, της Θεσσαλονίκης, είναι συγκεντρωμένοι περίπου 500 κάτοικοι της Ιερισσού, σε ένδειξη συμπαράστασης για τους δύο συμπολίτες τους, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα, για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ, στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μέσα στο κτίριο βρίσκονται κρατούμενοι οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ποινική δικονομία για τέτοιου είδους κατηγορίες, που εκκρεμούν σε βάρος τους, ανακριτής και εισαγγελέας μεταβαίνουν, για να λάβουν καταθέσεις, στο χώρο κράτησής τους. Έτσι, ο ανακριτής Πολυγύρου και η εισαγγελέας Πρωτοδικών έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται στο μέγαρο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο συλληφθέντων, οι πελάτες τους θα ζητήσουν 48ωρη προθεσμία, ώστε να ενημερωθούν για την δικογραφία.

Νωρίτερα, περίπου 100 κάτοικοι της Ιερισσού είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πάλι σε ένδειξη συμπαράστασης, έχοντας την εντύπωση ότι οι συλληφθέντες θα οδηγούνταν εκεί. Μάλιστα, για την αποφυγή επεισοδίων, η αστυνομία είχε κλείσει την οδό 26ης Οκτωβρίου σε δύο σημεία: στο Λιμάνι και στην πλατεία Δημοκρατίας, καθώς οι συγκεντρωμένοι είχαν κλείσει το δρόμο. Όταν, όμως, έμαθαν ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, πήγαν εκεί. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μετέβησαν και άλλοι κάτοικοι της Ιερισσού, που ήρθαν από τη Χαλκιδική με λεωφορεία.