epeisodia_AEK_panthrakikos_0_1_20130414_01.jpg

Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, μετά το γκολ του Πανθρακικού στο 87΄(0-1), με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας και να υποβιβαστεί η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. >>>

Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87΄, έδωσε προβάδισμα στον Πανθρακικό, αλλά προκάλεσε την έκρηξη των οπαδών της Ένωσης, εκατοντάδες εκ των οποίων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο.
Οι παίκτες και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στους πάγκους των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν έντρομοι στ΄ αποδυτήρια και το ματς διακόπηκε.
Τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς στο ΟΑΚΑ, καθώς οι εξαγριωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Εισέβαλλαν, μάλιστα και στην θύρα των επισήμων, όπου τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά».
Το γήπεδο άδειασε σιγά-σιγά και οι μόνοι που απέμειναν ήταν οι περίπου 500 φίλαθλοι της Ένωσης και οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι μεταξύ τους συμπλοκές ήταν αναπόφευκτες.

epeisodia_AEK_panthrakikos_0_1_20130414_03.jpg


Οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπαθούσαν, ως τις 10.30 το βράδυ να μεταπείσουν τον διαιτητή του αγώνα Τριτσώνη, να επιστρέψει στο γήπεδο, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος. Τελικά, εκείνη την ώρα, η αποστολή του Πανθρακικού αποχώρησε από το ΟΑΚΑ, αφού δεν διαφαίνονταν λύση, παρά το ότι και ο Δερμιτζάκης και οι παίκτες του ήθελαν να επιστρέψουν στο γήπεδο για να παίξουν τα τελευταία λεπτά.
Ετσι, στις 10:30, μετά και την οριστική απόφαση του Πανθρακικού να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ, ο Σταύρος Τριτσώνης διέκοψε οριστικά το παιχνίδι με «κιτρινόμαυρη» υπαιτιότητα. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ μηδενίζεται στο εν λόγω ματς και οι «κιτρινόμαυροι» κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση τριών βαθμών.

epeisodia_AEK_panthrakikos_0_1_20130414_02.jpg


Με απλά λόγια η «Ενωση» χάνει το ματς με τον Πανθρακικό στα χαρτιά και το χειρότερο θα χάσει βαθμούς και από τους 30 που έχει επί της παρούσης. Θα της αφαιρεθούν τρεις και έτσι η τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι δεν έχει κανένα νόημα, αφού η ΑΕΚ θα βρίσκεται, πλέον, στους 27 και η αμέσως επόμενη ομάδα που είναι ο ΟΦΗ έχει 32.
Επί της ουσίας, η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί, όπως πέρσι ο Παναθηναϊκός. Βάσει του άρθρου 21 παράγραφος 3β περί μη τελέσης και διακοπής αγώνα, όπερ σημαίνει μηδενισμός στο ματς με τον Πανθρακικό, -3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και -2 από το επόμενο.