dendrofytefsi_asprovalta_20130421_01.JPG

Γεμίζουν με πράσινο και χρώματα δρόμοι και σχολεία στο δήμος Βόλβης στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένων φυτεύσεων, που εκπόνησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ). >>>

Ειδικά κλιμάκια του ΟΠΑΠ, τα οποία συγκροτούν συμβασιούχοι εργαζόμενοι του πεντάμηνου προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» (με τη συμμετοχή επιστημονικού δυναμικού, όπως γεωπόνων-περιβαλλοντολόγων, καθώς και εργατοτεχνιτών) πραγματοποιούν δενδροφυτεύσεις σε ανοικτούς κοινόχρηστους χώρους, εμπλουτίζοντας με πράσινο τις περιοχές, αλλά και με στόχο την αισθητική τους αναβάθμιση.

dendrofytefsi_asprovalta_20130421_02.JPG

Η πρώτη φύτευση δενδροστοιχίας έγινε ήδη στο αμφιθέατρο της Ασπροβάλτας, αναδεικνύοντας τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και δημιουργώντας ηχοφράκτες, για τη μείωση της όχλησης στην ευρύτερη περιοχή. Ανάλογες δενδροφυτεύσεις πρόκειται να γίνουν σε παλιούς, αχρηστευμένους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων, αλλά και  κοντά σε σχολεία.

Ανάλογα κλιμάκια με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού συμβασιούχων (γεωπόνου, δασολόγου, περιβαλλοντολόγου, τεχνολόγου-γεωπόνου), πραγματοποιούν επισκέψεις στα δημοτικά σχολεία, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Κατά την επίσκεψη αρχικά γίνεται μια παρουσίαση του φυσικού πλούτο του δήμου Βόλβης και στη συνέχεια οι μαθητές φυτεύουν ανθοφόρα φυτά και λουλούδια στις αυλές των σχολείων.

Ήδη αντίστοιχες επισκέψεις έχουν γίνει στα δημοτικά σχολεία Προφήτη, Ασπροβάλτας, Νέας Μαδύτου, Μικρής Βόλβης και Άνω Σταυρού, ενώ ακολουθούν τα δημοτικά σχολεία Νέων Βρασνών (Τρίτη 23 Απριλίου), 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού (24/4), Νέας Απολλωνίας (25/4) και 1ο Δημοτικό Σχολείου Σταυρού (26/4).