17102006395.jpg
Δείτε, με μια ματιά, τι γίνεται πού σήμερα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα >>>

- Ανακοίνωση των στοιχείων για την οικοδομική δραστηριότητα Ιανουαρίου από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

- Τρίωρη στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

- 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το νέο οργανόγραμμα.

9.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΨΥΚΑ Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο

10:00 Ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου.

10.00 Ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Α.Π.Θ., με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: η νέα πρόκληση στο επιχειρείν», στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Α.Π.Θ.

11:00 Παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του Invest in Greece «Ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή» από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Invest in Greece, Στέφανο Ησαΐα.

11:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).

12:00 Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.

12.30 Εκδήλωση τιμής για την μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο με αφορμή τον εορτασμό της 1ης Απριλίου 1955 από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του ΠΑ.ΜΑΚ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημαρχείο: Ελ. Βενιζέλου 125)

13:30 Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

14:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

18.00 Τελικός του ετήσιου Τουρνουά Τάβλι των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών από το δήμο και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών, στους χώρους του Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Τσαρουχά και Μουστακλή 1). Στον τελικό θα αναμετρηθούν οι κύριοι Βασίλης Ράπτης, μέλος του Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου, και Δημήτρης Αβραμίδης από το Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης.

18.00 Προβολή της ταινίας « Καβάφης» του Γ. Σμαραγδή (1996) βασισμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή, στην κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου Καλαμαριάς, Αργυρουπόλεως 34. Ακολουθεί βιωματικό εργαστήρι με τη Βασιλική Κάργα. Eίσοδος ελεύθερη.

18.00 Ανοιχτή ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Εξαρτήσεις: ο ρόλος του γονιού στην πρόληψη» από το «Δίκτυο Άλφα» ανταποκρινόμενο στο σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, στο χώρο του σχολείου

18.30 «Θεσμικό πλαίσιο και δυναμική της ελληνικής οικονομίας» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Πού: Αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά ήταν απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες: 2310 370 132

19.00 Ενημερωτική ομιλία για τον σακχαρώση διαβήτη και τον προδιαβήτη, στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

19.30 Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση ΟΤΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Η οργάνωση και δράση των εργαζομένων στην εποχή της κρίσης»,στο ΕΚΘ

19.30 Διάλεξη της Ομοτ. Καθηγήτριας του ΑΠΘ, Αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Τερέζας Πεντζοπούλου-Βαλαλά με θέμα «Φθορά και σωτηρία της Δημοκρατίας κατά τον Αριστοτέλη», στην αίθουσα διαλέξεων Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4

19.45 Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης καλεί σε συζήτηση για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεών της, στο ΚΑΠΗ ανδρών της Θέρμης (επί της οδού Καραολή και Δημητρίου)